גרפיטי עולמי









גרפיטי בישראל
הגרפיטי בישראל התפתח רבות בשנים האחרונות במקביל להתפתחותו בעולם. על מנת להבין ולהחשף לנעשה בארץ בנושא קראו את הכתבה הבאה המספרת על התפתחותו. שימו לב למאפייניו של הגרפיטי בישראל ולגורמים שהביאו להתפתחותו-
הכנסו לאתר הבא האתר הרשמי של העיר שדרות וקראו את הכתבה אודות הגרפיטי בשדרותנסו להבין את המניע של קריג דרשוביץ לבצע את הפרויקטאת השפעתו של הפרויקט על העיר שדרות ואת השפעתו של הגראפיטי ככלל.
 משימה: חשבו אתם על גרפיטי ומקום בו היתם אתם עושים אותו לו היתה נתנת לכם ההזדמנות.כתבו על כך חיבור, שמרו אותו בקובץ וורד והעלו אותו לאתר.
גרפיטי ניו-יורקי
הגרפיטי הניו יורקי הוא מהמוכרים והחשובים בעולם כולוכבר בתחילת המאה צוירו גרפיטים ברחבי העיר. עם זאת, כשמדברים על הגרפיטי הניו יורקי נהוג להתייחס לפרק הזמן של שנות ה-60 עד לימנו אנו.



הכנסו לאתר גלרית 149- העיר ניו יורק קראו על ההיסטוריה של הגרפטי בעירנסו להבין את תהליך השינוי שהתרחש במעמדו של הגרפיטי, שהחל דרכו כמעשה ונדליסטי ועד לימנו אנו בו הוא מוצג במוזיאון בניו יורקהבינו את חשיבותו ביחס לגרפיטי העולמי.
באתר ישנה רשימה מפורטת של אומני גרפיטי ניו יורקיםבחרו כמה מהם קראו על אמנים שונים והסתכלו בעבודותיהםנסו לאפין את סגנון עבודתיהם ואת הסגנון הניו יורקי בכלל.



הגרפיטי הקובני

הגרפיטי הקובני הינו שונה במקצת מהגרפיטי בשאר העולם מעצם היות קובה מדינה קומונסטית.  בשונה משאר העולם הגרפיטי הקובני אינו משקף את הלך הרוח בקרב הציבור הקובני, שכן במשטרו הקומונסטי של קסטרו אין זה אפשריהגרפיטי הקובני הוא חלק ממנגנון התעמולה של קסטרוהוא נגישזול ואפקטיבי.
על מנת להתרשם מהסגנונות השונים הפופולריים באיזור זה צפו בסרטון המצורף, המכיל צילומים מקובה ומג'מייקה אותם צילמה נועם קנזה. שימו לב לסגנונות השונים, לתכנים, לשימוש הרב בטקסט ולאומנים במהלך עבודתם.




פעמים רבות יהיה ניתן לראות גרפיטי כתוב של עקרונות המהפכה הקומונסטית "חינוךעבודה ותנאי מחייה" ,"פידל של כולם לכולםלדוגמה או האדרה של המשטר הקומונסטי "תחי המהפכה". סוג הגרפיטי השני הוא הגרפיטי המאוירבו ניתן יהיה לראות את הנושאים הללו מאויריםלדוגמה דמויות לומדות או עובדותלפעמים יופיעו פניו של פידל (אם או בלי אחיו ראול), פנים של מנהיגים חשובים אחרים ממלחמת העצמאות כנגד ספרד או מהמהפכה הקומונסטיתלפעמים רק יופיעו צבעי המהפכה אדום צהוב או סמל הכוכב.
דרך הגרפיטי מצליח משטרו של פידל להשיג שני מטרות- הראשונה היא לנטוע בעם את התחושה כי כולם תומכי המהפכה בלי יוצא מן הכלל, כלומר לבטל צורת חשיבה אחרת בקרב העם הקובני. המטרה השניה היא "להזכירבאופן קבוע לעם הקובני שהמהפכה היא צורת החיים הנכונה והטובה ביותר בניגוד לעולם הקפיטלסטיעל ידי כך מחזק פידל את מעמדו כמנהיג הראוי לעם הקובני.
הסרטון הבא מציג את תרבות הגרפיטי העכשווית בקובה. שימו לב לשלבי העבודה, לחומרים בהם הם משתמשים, לטכניקה ולאווירה השוררת בעיר


גרפיטי בריטי







הכנסו לאתר בריטניה הנקייה
 לקישור של Graffiti Knowledge Bank וקראו על הגרפיטי בבריטניהבריטניה כמדינה שמאכלסת מהגרים רבים בעלי מוצאים אתנים ודתות שונות נתקלת בקושי רב להתמודד עם תרבות הגרפיטיעל רקע זה יש הטוענים כי אין זה לגיטימי להביע דעה פוליטיתחברתית בדרך זו ולמולם הרואים בכך זכות ביטוי לגיטימיתנסו להבין את המחלוקת בין תומכי הגרפיטי למתנגדיובין הרואים בכך אומנות לאלו שאינם.
מובאים פה קישורים לשני האתרים הנוספים בהם מוצגות דוגמאות לגרפיטי בריטי. עינו בהם ונסו ללמוד את סגנון הגרפיטי הבריטי.














משימה: כדי לבחון את הבנתכם את החומר בפרק, עליכם להיכנס למשחק ולהתאים בין סגנון ציורי הגרפיטי למדינה בה צוירו-

משימה- גשו לפרק הסדנא ובצעו את המשימה הבאה בתורה



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה